Over mij

Ik ben een denker, coach en muzikant. In die volgorde. Geen van allen voelt accuraat, maar samen beschrijven ze het beste wat ik dagelijks doe.

Mijn kracht ligt in het opnemen van grote hoeveelheden informatie om die vervolgens te destilleren tot het essentiële en door te geven op een praktisch bruikbare manier.

Dat doe ik als basdocent, coach/adviseur van artiesten, en binnenkort ook als podcaster en blogger.

Ik geloof in de kracht van diversiteit. Ik geloof ook dat we allemaal meer op elkaar lijken dan we denken maar te veel focussen op de verschillen.

Mijn ervaringen als Europees toerende muzikant, workshopleider in een asielzoekerscentrum en als lid van een internationaal en interdisciplinair makerscollectief, leerden mij hier veel over.

Daarom heb ik een “para-disciplinaire” kijk op de wereld. Ik geloof dat iedereen waardevolle bijdragen en inzichten kan leveren en dat verder kijken dan “experts” ons sneller en gelijker vooruit zal brengen.

Om die verandering teweeg te brengen promoot en cultiveer ik nieuwsgierigheid, dialoog en het delen van verhalen. Drie vaardigheden en activiteiten die in elkaars verlengde liggen en essentieel zijn bij het mogelijk maken van een vrijere, inclusievere en meer welvarende wereld.

Artiesten helpen hun verhaal beter en aan meer mensen te vertellen is mijn manier om die waardes zo ver mogelijk te verspreiden.

Mijn pad

Ik begon in mijn tienerjaren met het spelen van basgitaar in bands.
Ik maakte metal, dat klonk zo.

In 2013 deed ik auditie en werd ik aangenomen op de Rockacademie in Tilburg. Daar begon ik me op popmuziek te focussen.

Mijn droom was om als sessiemuzikant met grote artiesten te spelen.
Ik was heel gedreven en oefende uren per dag, maar leerde dat hier niet mijn kracht lag. Dat was een harde les.

Ik doorging een identiteitscrisis en ging op zoek naar mijn kracht. Componeerde kinderliedjes en muziek voor een korte dansfilm, gaf muziekworkshops aan asielzoekers en begon les te geven.
Ik bleef ook veel muziek maken. Onder andere in de bands van Duncan Laurence en YSA.

In 2017 werd ik onderdeel van Pyrates. Een folkrock band waarmee ik verkleed als piraat door Europa optreed.

Geleidelijk veranderde mijn gevoel bij het maken van muziek van ambitie naar passie. Wanneer ik nu nog muziek maak doe ik dat alleen nog omdat ik het leuk vind.

Gedurende mijn jaren aan de Rockacademie cultiveerde ik naast het muziek maken ook andere kanten van mezelf. Ik begon mee te helpen met de organisatie van open dagen en werd uiteindelijk deels verantwoordelijk voor de concepten en programma’s van de evenementen.

In de loop van dat proces werd ik door 013 Poppodium benaderd om rondleidingen en presentaties over de muziekindustrie te doen voor scholieren en studenten.

Begin 2019 volg ik de “Un-space workshops.” Een project van artistic researcher en designer Cynthia Hathaway en designer/kunstenaar Jerszy Seymour. Uit de oprichting komt het makerscollectief “Feedback” voort. Het is de eerste stap op het pad naar wie ik nu ben.

In 2020 legt de pandemie mijn leven stil. Voor het eerst neem ik tijd voor rust en reflectie. Ik studeer af met een onderzoek naar Innovatie in Live Experiences, begin dagelijks te mediteren en schrijven, begin nieuwe projecten en lees veel. Ik zie het nu als het beste jaar van mijn leven tot nu toe.

Tijdlijn voor context

-1995: geboren in Almere, Nederland

-2003: eerste keyboardlessen

-2008: oprichting eerste band “Undershadow” (Later: “Prevent The Fall”)

-2013: begin aan de Rockacademie in Tilburg

-2014: begin met helpen evenementorganisatie op school

-2016: organiseer en geef een jaar lang muziekworkshops in een groot asielzoekerscentrum, midden in Europese vluchtelingencrisis

-2017: word onderdeel van Pyrates en YSA en begin door Europa te touren, begin presentaties over de muziekindustrie voor 013 Poppodium

-2018: stop met studeren zonder af te studeren, niet langer in band Duncan Laurence, moeilijk jaar, identiteitscrisis

-2019: veel spelen met YSA en Pyrates, oprichting interdisciplinair makerscollectief “Feedback”

-2020: Beste jaar van mijn leven tot nu toe, pandemie, lockdown veegt mijn hele jaarplanning leeg, spendeer twee maanden als “Zen-monnik,” studeer alsnog af, vind mezelf opnieuw uit en sla een nieuw pad in